“Bulgarasi” cu finetti

Sunt momente in viata cand timpul devine “inamicul” nostru. Simti ca nu mai ai timp pentru tine si ca asa – zisul “rasfat” coboara cat mai jos pe lista prioritatilor tale. Pare mai comod sa dai fuga repede la magazin, iti cumperi ceva bun si te consolezi cu gandul ca “te-ai indulcit” suficient incat sa prinzi energie. Dulciurile sunt pe placul oricui si oricat ti-ai dori sa-ti prepari tu ceva, mereu te gandesti ca dureaza si ce te faci daca totul se transforma intr-un esec…

Va propun o reteta simpla si va garantez ca “esecul” se va transforma intr-o mare distractie, timpul este scurt si va veti rasfata simturile cu un gust dulce si bun🙂 .

Pentru “bulgarasi” aveti nevoie de: 2 cani apa, 1 cana ulei, putina sare, 2 lingurite de zahar, 2 cani faina si 4 oua.

Cum se prepara? Se fierb pe foc apa, uleiul, sarea si zaharul iar cand da in clocot se adauga faina si se amesteca continuu pana se incorporeaza bine de tot. Amestecul obtinut se lasa la racit timp de 5 min, dupa care se adauga 4 oua unul cate unul.

Pe foaia de copt sau pe tava tapetata cu faina se fac gramajoare cat o nuca (se lasa putin spatiu intre ele pentru ca la copt se vor mai mari), dupa care se pune tava in cuptor. Veti obtine niste “coji” (se trec cojile printr-un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom. Vor fi mai moi si vor avea un gust placut de rom) pe care le umpleti cu finetti (sau orice alta crema doriti), pudrati cu zahar (sau miere, daca preferati mai dulce) si desertul este gata🙂 .

Pofta buna! 🙂

Această prezentare necesită JavaScript.

Articolul următor
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. si chiar a iesit ceva foarte bun si mai ales bine ornat :))))) :D:D:D mai vreau😀

    Răspunde
  2. Te astept la Butea sa-mi gatesti:X

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: